Giv Slip

DIN HISTORIE (giv slip)

Din nuværende erfaring er ikke din fremtidige erfaring

 

Jeg synes det er spændende og elsker at lytte til andre mennesker fortælle deres historie (din historie = din egen fortolkning du tillægger omstændigheder og hændelser i dit liv). Det kan være enormt sårbart og afslørende når vi fortæller, og det kræver tit et ret stort mod. Det var det også for mig, for det afslørende en hel del mønstre, og tankegange jeg havde virkeligt svært ved at stå ved og acceptere.

Igennem alt for mange år levede jeg i min egen historie, i offerrollen og i den "trygge" komfortzone. Jeg bildte mig selv ind at jeg sad fast i dybt hul jeg godt nok selv havde gravet, men ikke kunne komme op af. Jeg fortalte mig selv og andre at jeg virkelig havde prøvet alt, og det var bare umuligt. Og jeg sørgede konstant for at bekræfte mig selv i både min historie og mine overbevisninger.

Første gang jeg fik et glimt af at der faktisk altid er en vej ud (og videre) var da jeg stiftede bekendtskab med Debbie Ford og hende skyggearbejde. Jeg læste en del af hendes bøger og så en masse Youtube videoer og en af hendes grundlæggende beskeder var: "Du HAR en historie, men du ER ikke din historie". Det plantede et lille håb i min egen "håbløse" situation. Der var mange andre der gjorde ligesom mig, og mange andre der ligesom trådte ud af deres historier og alle den begrænsninger. Alligevel skulle det tage ca 10 år mere, før jeg virkelig fandt modet, og drivkraften fra skyld og skam (hvis du vil kan du læse mere om min historie her).

 

  • Vores historie er faktisk kun en historie, fortolket at os selv.

  • Vi fortæller til os selv og andre om og om igen, indtil den virker sand og uundgåelig.

  • Vores historie skjuler en langt dybere sandhed.

  • Vores historie begrænser vores evner, og afholder os fra at se andre muligheder.

  • Vores historie kræver mange ressourcer og dræner os for energi.

  • Vores historie bliver forudsigelig og vi acceptere vores "skæbne".

  • Vores historie ender altid på samme måde.

  • Når vi sidder fast i vores historie er det umuligt at skabe forandring.

  • Når vi sidder fast i vores historie har vi en selvsaboterende adfærd.

 

 Vejen til at træde ud af vores "gamle" historie handler først og fremmest om at acceptere at vores historie blot er en fortælling om hvordan vores liv har været indtil nu. Vores helt egen fortolkning og fortælling. Hvis andres kunne se hele vores historie, ville de med garanti fortolke og fortælle den anderledes. 

Men hvorfor er det så så forbandet svært at træde ud af vores historie og selv skabe en ny en af slagsen - at give slip? Tja, vores historie føles som tryghed, det vi kender så godt og er vant til at navigere i. Selv når vi ikke trives og vores historie ikke længere tjener os på en god måde, kæmper vi for at holde fast i den. Vi har en fantastisk evne til at overbevise os selv om at vi faktisk har prøvet at gøre tingene anderledes og det alligevel ikke nytter noget. Og tænkt nu hvis vi virkelig trådte ud... hvad nu hvis vi ikke længere kan genkende os selv...?

I min optik er der ikke noget rigtig og forkert i forhold til vores historie, blot konsekvenser af vores handlinger og overbevisninger. Vores historie vil altid være en del af os, så det handler i virkeligheden om at rumme den og finde vores styrker og ressourcer i den. Også når der er masser af vrede og frustrationer indblandet, som der ofte er. Så vil vi være i stand til at give slip og benytte sidstnævnte til at skabe den forandring vi virkelig har både lyst til og behov for.

 

GIV SLIP PÅ DIN GAMLE HISTORIE

gør plads til at skabe en ny

  

Det er fuldstændig underordnet hvor du befinder dig i dit liv lige nu og hvorfor du er havnet der. Det handler kun om hvornår du har tænkt dig at tage ansvaret for dét du ubevidst har skabt, og samtidig vokse til den person du gerne vil være, så du vil være i stand til at gøre det, der skal til for at skabe din egen nye historie, dit nye liv, og din forretning (det hænger sammen).

Når du først er klar over at der findes andre veje og muligheder, at du ikke længere behøver at begrænse dig til at gennemleve din gamle historie om og om igen, så er der ingen undskyldninger for at holde dig selv tilbage. Når du først ved det, vil det derfor være et bevidst valg om at skyde dig selv i foden. Når du godt ved det, men ikke gør det.

At give slip på din historie betyder ikke at du bare skal glemme den. Slet ikke! Det betyder, at den ikke længere skal begrænse dig, definere dig og styre dig. Du er ikke din historie, men du har en historie.

En af måderne er, at se din historie i øjnene, for den rummer så meget du kan bruge i fremtiden. Du finder bl.a. dine begrænsende mønstre (overbevisninger), din passion (dit drive), dine ressourcer og kompetencer - som du effektivt kan bruge fremadrettet i dit liv og din forretning.

Hvis du gerne vil udleve dit fulde potentiale skal du holde op med at opføre dig som du normalt gør. Du skal Skabe nye rammer for dig selv og du skal derhen, hvor du tror på dig selv, har tillid til din intuition (mavefornemmelse), hvor du skaber relationer og hvor du elsker at kommunikere (og sælge).

Hvis du gerne vil have nogle andre resultater i din forretning (end dem du har haft indtil nu), så er du nødt til at give slip på de begrænsende tanker og overbevisninger du har haft og erstatte dem med nye, der direkte støtter dig i stedet. Fordi du simpelthen har brug for det stik modsatte end du har nu! Det handler kun om dig!.

Du skaber selv din succes, og du skaber selv dine udfordringer.