Min hjerne fucker med mig

Ikke nok med at der ligger en årsag bag en spiseforstyrrelse, så er spiseforstyrrelsens formål alene, at bekræfte netop denne årsag. Et tveægget sværd, der borer sig igennem med håbløshed, magtesløshed og skam som aftryk.

Mit første skridt mod for alvor at begynde at arbejde med min spiseforstyrrelse var at skubbe den væk fra mig. At give den sin egen stemme. For jeg er ikke min spiseforstyrrelse, det er noget jeg har. Jeg kan jo ikke skille mig af med noget jeg er, vel? 😉

Vores hjerne er udviklet til helt grundlæggende at overvinde potentielle trusler. Det betyder, at når følelser bliver ubehagelige, så gør vi helt automatisk ting, for at undgå dem (dulme dem). Fx. ved at trøstespise når vi ikke føler os elsket, gode nok, skammer os osv. 

Min næste skridt var derfor at begynde at arbejde med min egenopfattelse (selvaccept) og især skammen. 

(Du kan se/læse om min vigtige tegning her

Der er altså først for nylig (inden for det sidste års tid) at jeg er blevet bevidst omkring at jeg har en forstyrrelse, og så giver det i dag rigtig god mening, at jeg ikke har kunnet knække koden selv. Interessant er det, at de værktøjer jeg bruger i dag, faktisk slet ikke er nye for mig. Jeg har ofte selv brugt dem med klienter i alle mulige sammenhænge, også med skam. Det er næsten tragikomisk at jeg ikke har lavet denne bro i min hjerne, eller også er der ikke underligt, for min hjerne fucker med mig. 

Men selv når min hjerne har løbet om hjørner med mig, så må jeg også erkende (set i bakspejlet) at min krop og min sjæl har larmet helt vildt meget indeni. Jeg har bare ikke hørt det, eller ikke villet høre det. Helt ærligt, selv om jeg ikke vidste at jeg havde en spiseforstyrrelse, så vidste jeg på indersiden godt hvad jeg havde brug for… jeg havde i den grad brug for at drage omsorg over for mig selv, at vise mig selv kærlighed og respekt. Men jeg turde fandeme ikke, jeg var bange for at træde ud af offerrollen, bange for at hive den hjem til mig selv. 

Sjovt nok så er det jeg havde aller mest brug for også løsningen i dag. Nu ved jeg det bare, og kan ikke rigtig komme uden om 😉🙏🏼❤️💪🏼